Consells per l’hort urbà al JUNY

10 Jun

El mes de Juny és un dels més espectaculars per veure el creixement vegetatiu de gran part de les hortalisses.

Passades les ultimes pluges de Maig, sembla que el sol i el temps calurós acaparen la major part de la climatologia.

Si varau ser previsors i vau fer la primera sembra de Primavera a mitjans d’Abril, ja haureu menjat ràves i enciams. Les plantes de flor (tomaqueres, pebrots, alberginies…) ja estaran molt desarrollades i tindran poms amb flors, inclús amb algun fruit en desenvolupament.

Flors i tomaquets el d10 de Juny a l'hort urbà

Cal nasprar i esporgar les tomaqueres. S’ha de deixar la tija central i tallar els cavallers (xucladors que surten entre la bifurcació de la tija central i la dels costats) També és molt important mantenir la tomaquera seca per tal de prevenir el míldiu. Podeu aplicar sulfat de sofre en pols espolborejat per la planta (mai després de ploure o amb les fulles humides) per tal de prevenir que surtin fongs i d’altres malalties de les tomaqueres. És un producte ecològic i molt necessari per la zona humida en la que ens trobem al Mediterrani. Recordeu que un hort urbà necessita dedicació i hem d’estar atents de possibles insectes no desitjats que ens puguin arruinar la collita. És per aixó que heu de revisar diariament les tijes i anvers de les fulles que és on habitualment s’hi troven el purgó, mosca blanca o cochinillas, i serà tan facil com matar-los amb els dits per evitar que es multipliquin.

Si comenceu el vostre hort urbà, ara podeu sembrar: carbassons, cebes, espinacs, tomàquets, mongetes, enciams, pebrots, alberginies, ràves i tot alló i més que ens permet aquest magnífic temps primaveral!!!

Si vàrau sembrar maduixes, ara n’estareu gaudint del seu gust dolç i ecològic!!

Maduixes hort urbà

Aquí teniu com està avui dia 10 de Juny la taula de cultiu EcoMaxi amb jardinera per aromàtiques. Ja hem collit tots els raves (excepte 1 que l’he deixat florir per treure’n llavors) La producció d’enciams ha estat espectacular i ara ja toca treure’ls tots ja que també comencen a florir. És important anar reponent els enciams i així ens assegurem de poder-ne menjar cada dia.

Taula de cultiu EcoMaxi URBANIC Hort Urbà

 Espero que disfruteu del vostre hort urbà tant com jo ho faig amb el meu.

Recorda, s’hi t’ha agrada’t, comparteixa-ho amb les teves amistats.

Deja un comentario

ComPotsblog

Testos biodegradables i compostables

Menjar sa és benestar

Comença el camí cap a una vida saludable

l'aventura de l'hort

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà

El meu hort

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà

Huerto ecológico en la terraza o balcón de casa

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà