Preparació del llavorer per l’hort urbà de la terrassa

18 Feb

Ja és temps de començar a preparar els nostres llavorers per tal de tenir el planter per l’hort urbà a finals d’Abril.

Si ens trobem en una zona freda, és millor que el fem a l’interior de la vivenda prop d’una font de calor. Un llavorer es desenvolupa millor entre 15-25ºC

Per fer-ho, he fet servir un llavorer de plàstic en el que i caven 40 plantetes. Qualsevol recipient ens pot servir, envasos de iogurt, gots de plàstic, safates reciclades, recipients de suro, etc.Semillero hort urbà Com m’havia sobrat fibra de coco i humus de cuc, aquest ha estat el substrat que he utilitzat, ja que garantitza proteines i un bon airejament per a les arrels.

Substrat: Fibra coco + humus cuc

Les llavors que he utilitzat són de Fito i Ecològiques. Aquesta vegada he escollit:

-Enciam Maravella

-Tomàquet Marmande

-Tomàquet Raf

-Ceba de Figueres

-Pebrot

Semillero cultiu urbà

Totes aquestes varietats s’han sembrar primer en planter, per les característiques de la planta seria una temeritat fer-ho en sembra directa.
El substrat del semillerHe col.locat una llavor a cada un dels alveols de la safata en 5 de diferents (la idea és poder tenir planter per tal de poder-lo donar als meus seguidors de les taules de cultiu URBANIC aquesta primavera)
Llavors per l'hort urbàCom he dit, és important que tinguin calor (15-25ºC) les primeres setmanes de germinació. Les 2 primeres fulles (clotildeones) les treuen totes les plantes i del mig d’aquestes han de sortir les primeres fulles de la nostra planteta. En aquest moment és important que comencin a rebre llum solar ja que sino es començaran a espigar amb la problemàtica que acabin doblegant-se.

Les primeres que han germinat han estat els enciams, seguits del tomàquets, cebes i els pebrots encara no han fet(necessiten més d’un mes per néixer)

Neix l'enciam del llavorerI aquí teniu els tomàquets amb 2 dies de vida

Tomàquets a l'hort urbà

La idea és que aquest planter es vagi convertint en un hort urbà a la terrassa.

Taula cultiu urbà URBANICJa aniré actualitzant per anar seguint el creixement de les hortalisses del llavorer i si en voleu, ja en podeu començar a reservar!!

Deja un comentario

ComPotsblog

Testos biodegradables i compostables

Menjar sa és benestar

Comença el camí cap a una vida saludable

l'aventura de l'hort

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà

El meu hort

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà

Huerto ecológico en la terraza o balcón de casa

URBANIC - Cultiu Urbà i ecològic en taules de fusta per hort urbà